2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

2014-09-16 Sąmoningo kvėpavimo studija

Tema: sąmoningas kvėpavimas tyrinėjant proto principą, jo nešamas galimybes.
Vyksmas: Aptarėme proto principą, jo raišką gyvenime, mokėmės jame veikti sąmoningai.
Mūsų būtis yra protinės prigimties. Kvėpavome lygiu, giliu kvėpavimu, pradžioje įsukant kvėpavimo ratą, po to pereinant prie kvėpavimo, kai po iškvėpimo padarydavome pauzę, nurimdavome vis ilgiau, kad palaipsniui kartu su kūno, emociniu atsipalaidavimu pasiekti vis didesnę proto ramybę, tylą. Tam labai padeda dėmesys, sutelktas į vis aukštesnes vibracijas, nukreiptas aukštyn link dvasinių vibracijų, visų pirma jas auginant savyje. 
Prisimename tai, kad viskas vibruoja skalėje tarp dviejų priešingų polių, tai būdinga ir protui. Taigi visų pirma įvertiname savo proto vibraciją, o sąmoningo kvėpavimo pagalba siekiame nukreipti savo dėmesį į vis aukštesnę vibraciją. Tai galime daryti palaipsniui, nuosekliai, bet įgijus daugiau įgūdžių, galima ir gana greitai, remiantis savo valingu sprendimu, pakeisti savyje esančią vibraciją. Palaipsniui rimstant, pereiname į sąmoningą kvėpavimą - meditaciją - kontepliaciją, kuomet protas ramus, dvasinės vibracijos dažnis vis auga. Taip mes natūraliai įeiname į transmutacijos - transformacijos vyksmą. Kaip keičiame vibracijas savyje, taip galima jas keisti ir išorinėje aplinkoje. Mes jau mokame kurti fiziniame plane, bet taip pat mokame vis sėkmingiau kurti proto lygyje. Beribis protas yra tarsi įsčios naujiems kūrybos vaisiams brandinti ir paskatinti jiems gimti. Taigi ir pabandėme prisiliesti prie tokios kūrybos, leisdami sau savo vaizduotės dėka sukurti save tokį, kokiu norėtume save matyti - geresnį, sėkmingesnį, laimingesnį ir panašiai.
Kuo mes labiau suvokiame savo dvasinę prigimtį, Dvasios atpažinimą, buvimą savyje, tuo labiau dvasingu tampa mūsų būtis, o mūsų dėmesys vis labiau orientuotas į dvasines vertybes, dorybes. Ir tai veda į tikrąjį sąmoningą dvasinį gyvenimą.